Wat zijn SIR certificaten?

SIR Safe sectoren

De Stichting Industriële Reiniging, oftewel de SIR, streeft naar het bevorderen en reguleren van veilig werken in de industriële reiniging. Om dit doel te bereiken geeft de SIR certificaten uit aan bedrijven die werkzaam zijn in de branche. Deze SIR certificaten zijn geldig in de gehele Benelux en tonen aan dat jij de juiste training hebt gehad om jouw werk te verrichten.

SIR certificering een borging dat alle mensen zijn opgeleid, middelen zijn gekeurd en werkmethoden worden gevolgd die door de branche vanuit een stuk ervaring zijn opgesteld. Zeker omdat bij industriële reiniging veel met hoge druk wordt gewerkt en werknemers zich bewust moeten zijn van de gevaren, is dit een borging van levensbelang.

Industriële reiniging is een dynamisch vakgebied. De SIR houdt hierin continu de vinger aan de pols. In de ontwikkeling van veilige apparatuur heeft de SIR een stimulerende rol en bij de ontwikkeling van veilige werkmethoden is de SIR actief betrokken. Regelmatig worden de SIR richtlijnen aan de laatste stand van zaken aangepast. Door ondertekening van de SIR beleidsverklaring verplichten alle aangesloten ondernemingen zich om de richtlijnen na te leven. De kracht van deze samenwerking binnen de SIR is dat de actuele risico’s van industriële reiniging door alle partijen worden onderkend en de passende SIR richtlijnen door alle partijen worden geaccepteerd. Doordat de SIR richtlijnen éénduidig zijn, worden onveilige werksituaties bij toepassing tot een minimum beperkt.

Hoe controleer ik of SIR certificaten geldig zijn?

Wil je de echtheid of the geldigheid van SIR certificaten controleren? Dan kan je terecht bij het certificatenregister van de SIR. Het certificatenregister is bedoeld ter verificatie van een certificaatnummer, de naam van een certificaathouder en/of de geldigheid van een certificaat. Heb je hier vragen over? Neem contact op met de SIR via sir-safe.nl.

Certificering nodig of verloopt deze? Start er binnenkort een nieuw complex project? De erkende online SIR-opleidingen van Deftiq bereiden technische professionals optimaal voor op de daadwerkelijke praktijk van het industrieel reinigen.

Over Deftiq - Dé online SIR opleider van Nederland en België

Sinds 2022 is Deftiq dé online SIR opleider. Deftiq is begonnen in 2019, gevestigd in hartje Rotterdam en inmiddels meer dan 5000+ deelnemers voorzien van onze e-learnings. De online SIR opleidingen van Deftiq hebben altijd de beste prijs, hoogste kwaliteit, zijn tijdbesparend en bereiden je 100% voor op het SIR-examen. Hierdoor heb je altijd de beste slagingskansen. Geïnteresseerd? Neem dan nu kijkje op het Deftiq platform door op de blauwe knop te klikken.

Home
Catalogus
Pricing
Contact
Login