Chemisch Technisch Operator (CTO)

Introductie

De Chemisch Technisch Operator (CTO) online training van Deftiq bereidt technische professionals voor op vakbekwame uitvoering van chemisch technische reinigingswerkzaamheden. Deze training is essentieel voor iedereen die verantwoordelijk is voor het toezicht op en de uitvoering van technisch chemisch reinigen binnen uw organisatie.

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontworpen voor technische professionals binnen uw bedrijf die belast zijn met of toezicht houden op de veilige voorbereiding en uitvoering van chemisch technisch reinigingsprocessen. De training richt zich op medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het maken van reinigingsplannen, het controleren van persoonlijke beschermingsmiddelen, het opstellen van de reinigingsinstallatie, het uitvoeren van testen, en het verhelpen van storingen en lekkages.

Opleidingsprogramma

De online theorietraining van Deftiq biedt een grondige voorbereiding die de deelnemers stap voor stap door het leerpad leidt binnen onze interactieve online omgeving. Deelnemers kunnen zelf bepalen waar en wanneer zij trainen en de training naar behoefte stopzetten of voortzetten. Met behulp van interactieve blokken, oefeningen, en proefexamens worden deelnemers uitgedaagd om alle noodzakelijke onderwerpen meester te worden.

Belangrijke Onderwerpen

Deelnemers zullen de volgende belangrijke onderwerpen bestuderen:

  • Het chemisch reinigingsproces en de belangrijke aspecten zoals temperatuur en circulatiesnelheid
  • Taken en verantwoordelijkheden van alle betrokkenen
  • Risico’s en veiligheidsmaatregelen bij chemisch reinigen
  • Belangrijke chemische begrippen zoals pH-waarden en volumeprocenten
  • Correct gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en handelen bij calamiteiten

Afronding en Certificering

Na afronding van de online training en het succesvol behalen van een proefexamen met een score van 8 of hoger, is de deelnemer klaar voor het SIR-theorie-examen. Dit examen wordt afgenomen op een erkende SIR-examenlocatie. Bij succesvolle afronding ontvangt de deelnemer het SIR-certificaat Chemisch Technisch Operator, geldig voor drie jaar.

Call to Action

Is uw personeel klaar om hun expertise in chemisch technisch reinigen te vergroten? Schrijf hen vandaag nog in voor Deftiq’s Chemisch Technisch Operator online training via onze speciale SIR-pagina. Zorg dat uw team voorbereid en gecertificeerd is om veilig en efficiënt te werken!

Start vandaag nog met
de SIR opleidingen van Deftiq!

Bekijk nu al onze SIR opleidingenKom in contact