Wat is de Stichting Industriële Reiniging (SIR)?

SIR Safe sectoren

De Stichting Industriële Reiniging (SIR) heeft als doel bevorderen en reguleren van veilig werken in de industriële reiniging. De Stichting Industriële Reiniging bundelt en behartigt dat belang in Nederland en België.

De SIR heeft als doel om zo veilig mogelijk te werken in de industriële reiniging. Om die doelstelling te verwezenlijken is de SIR op een aantal gebieden actief. De werkterreinen van de SIR omvatten: Hogedruk, Drukvacuüm, Chemisch-technisch en Adembescherming.

De SIR heeft als prioriteit het vaststellen van richtlijnen. De vastgestelde richtlijnen gelden voor de gehele branche in Nederland en België. De kracht van de SIR is dat de actuele risico's van industriële reiniging door alle betrokken partijen worden onderkend en de passende richtlijnen door alle partijen worden geaccepteerd. Doordat de SIR-richtlijnen éénduidig zijn, worden onveilige werksituaties bij toepassing tot een minimum beperkt.

De industriële reiniging is een dynamisch vakgebied. In de ontwikkeling van veilige apparatuur heeft de SIR een adviserende rol en bij de ontwikkeling van veilige werkmethoden is de SIR actief betrokken. Het netwerk van stuur- en werkgroepen waarin vertegenwoordigers van alle sectoren uit de branche zitting hebben, zorgt ervoor dat ontwikkelingen van de werkterreinen worden verwerkt in SIR regelgeving, SIR opleidingen en SIR examens.

De website van de SIR is https://www.sir-safe.nl

Over Deftiq - Dé online SIR opleider van Nederland en België

Sinds 2022 is Deftiq dé online SIR opleider. Deftiq is begonnen in 2019, gevestigd in hartje Rotterdam en inmiddels meer dan 5000+ deelnemers voorzien van onze e-learnings. De online SIR opleidingen van Deftiq hebben altijd de beste prijs, hoogste kwaliteit, zijn tijdbesparend en bereiden je 100% voor op het SIR-examen. Hierdoor heb je altijd de beste slagingskansen. Geïnteresseerd? Neem dan nu kijkje op het Deftiq platform door op de blauwe knop te klikken.

Home
Catalogus
Pricing
Contact
Login