SIR safe: Wat is de SIR?

SIR Safe sectoren

De Stichting Industriële Reiniging, ook wel bekend als de SIR, heeft het doel om het werken in de industriële reiniging te reguleren en veilig te maken. De SIR richtlijnen die hiervoor zijn vastgesteld worden aangehouden in de gehele Benelux. Zie de SIR als een sterk voorbeeld van hoe effectief zelfregulering op het gebied van veiligheid in een branche kan zijn.

Zo veilig mogelijk werken in industriële reiniging; hoe bereikt de SIR dat? Vooral door het aanbieden van SIR opleidingen, de SIR richtlijnen aan te scherpen wanneer dit door nieuwe ontwikkelingen in de techniek nodig blijkt te zijn, SIR certificaten uit te delen en door alle partijen uit de branche hierbij te betrekken. Door de unieke samenstelling van de partijen wordt er altijd een evenwichtig en door alle partijen aanvaard resultaat bereikt.

In welke branches vind je de SIR?

De werkterreinen van de SIR omvatten:

- Hogedrukreinigen

- Drukvacuümreinigen

- Chemisch-technisch reinigen

- Adembescherming - Inzet van Life Support Units

Wat is het doel van de SIR?

De doelstellingen van de stichting zijn sinds de oprichting in 1989 niet veranderd, namelijk:

- het bevorderen van de veiligheid;

- het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de deelnemers op het gebied van veiligheid.

Op het eerste gezicht lijken deze doelstellingen eenvoudig in te vullen, maar in de praktijk blijkt dit niet altijd het geval te zijn. Partijen en deelnemers groepen spreken met elkaar vrijwillig, maar niet vrijblijvend, de spelregels af om de werkplek veilig te houden. Meningen kunnen tegenstrijdig zijn en verschillen, maar dit is positief voor de groei van de industriële reiniging sector. Dit betekent ook dat de SIR altijd open staat voor veranderingen. Heb je zelf vragen of opmerkingen? Bekijk dan de website van de SIR en neem contact op via sir-safe.nl.

In het kort: de missie van de SIR is om de werkzaamheden in de industriële reiniging structureel veiliger en gezonder maken. Weet ook dat Deftiq gecertificeerde SIR opleidingen nu direct tot jouw beschikking stelt. Veilig en gezond werken doen we samen!

Over Deftiq - Dé online SIR opleider van Nederland en België

Sinds 2022 is Deftiq dé online SIR opleider. Deftiq is begonnen in 2019, gevestigd in hartje Rotterdam en inmiddels meer dan 5000+ deelnemers voorzien van onze e-learnings. De online SIR opleidingen van Deftiq hebben altijd de beste prijs, hoogste kwaliteit, zijn tijdbesparend en bereiden je 100% voor op het SIR-examen. Hierdoor heb je altijd de beste slagingskansen. Geïnteresseerd? Neem dan nu kijkje op het Deftiq platform door op de blauwe knop te klikken.

Home
Catalogus
Pricing
Contact
Login