Een SIR opleiding volgen: wat is dit en hoe werkt het?

SIR Safe sectoren

Je moet van je werkgever een SIR opleiding volgen; je weet dat je voor je nieuwe baan een SIR opleiding moet volgen, of; je wilt ervoor zorgen dat jouw werknemers de juiste SIR opleiding op zak hebben. Super! Wij zullen de belangrijkste info voor jou op een rijtje zetten. In het kort, de SIR, oftewel de Stichting Industriële Reiniging, heeft als doel om het werken in de industriële reiniging zo veilig mogelijk te maken. Dus, hoe bereikt de SIR dit? Vooral door het erkennen van SIR opleidingen. Na het afronden van een SIR opleiding krijg je een officieel SIR certificaat. Een SIR certificaat toont aan dat je gekwalificeerd bent om jouw werk in de industriële reiniging sector te verrichten.SIR opleidingen worden niet door de SIR zelf aangeboden, maar door aan de SIR deelnemende erkende opleidingsinstituten of door erkende interne opleidingsafdelingen van deelnemende bedrijven. Wil je een lijst hebben van deelnemende opleidingsinstituten? Bekijk dan ons overzicht.

Op zoek naar een SIR opleiding

Met onze lijst van deelnemende opleidingsinstituten op zak kan je nu op zoek gaan naar de perfect SIR opleiding voor jou. Vanwege het grote aanbod van SIR opleidingen is het belangrijk dat je weet wat voor verschillende SIR opleidingen er zijn. Bij deze een enorm belangrijke tip: doe goed je research naar wat de beste SIR opleiding is voor jou zelf of voor jouw werknemers. Het verschil in kwaliteit en prijs varieert enorm per aanbieder. Weet ook dat het niet eens zo zeer de content is wat het verschil uitmaakt tussen verschillende SIR opleidingen, maar ook de manieren waarop deze SIR opleidingen worden gegeven. Denk bijvoorbeeld aan les op locatie, in een trainingscentrum, in de klas, of simpelweg op de telefoon waar en wanneer je wilt. Het voordeel aan les op een fysieke locatie is dat je mogelijk met het nodige gereedschap aan de slag kan en kan oefenen. Het nadeel hiervan is dat dit (reis)tijd en geld kost, voor sommige mensen te snel kan gaan, vaak alleen in het Nederlands is en ook niet heel flexibel is. Overweeg daarom om een digitale SIR opleiding van Deftiq te volgen; deze zijn flexibel, 20% goedkoper dan klassikale SIR opleidingen, besparen je enorm veel (reis)tijd en energie, en zijn altijd up to date met de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Over Deftiq - Dé online SIR opleider van Nederland en België

Sinds 2022 is Deftiq dé online SIR opleider. Deftiq is begonnen in 2019, gevestigd in hartje Rotterdam en inmiddels meer dan 5000+ deelnemers voorzien van onze e-learnings. De online SIR opleidingen van Deftiq hebben altijd de beste prijs, hoogste kwaliteit, zijn tijdbesparend en bereiden je 100% voor op het SIR-examen. Hierdoor heb je altijd de beste slagingskansen. Geïnteresseerd? Neem dan nu kijkje op het Deftiq platform door op de blauwe knop te klikken.

Home
Catalogus
Pricing
Contact
Login