SIR opleidingen: 5 redenen waarom SIR e-learnings de optimale voorbereiding zijn op het SIR examen

SIR Safe sectoren
Om veilig te kunnen en mogen werken in de industriële reiniging moet je voldoen aan de richtlijnen van de Stichting Industriële Reiniging ook wel de SIR genoemd. De SIR heeft daarvoor handboeken, leerdoelen en examens ontwikkelt. SIR opleiders hebben trainingen ontwikkelt om de industriële reinigers op te leiden om veilig te kunnen werken in de industriële reiniging.

Maar hoe vind je de beste manier om industriële reinigers op te leiden? Geen probleem in het onderstaande artikel leggen we uit waarom online SIR opleidingen, ook wel SIR e-learnings genoemd, de snelste, beste en goedkoopste manier is voor het opleiden van industriële reinigers.

Klaar om van start te gaan met de optimale voorbereiding op het werken volgens de SIR richtlijnen? Lees dan gauw meer over de 5 redenen waarom SIR e-learnings de optimale voorbereiding zijn op het SIR examen en werken in de industriële reiniging.

Wat is de Stichting Industriële Reiniging (SIR)?

De Stichting Industriële Reiniging (SIR) heeft als doel bevorderen en reguleren van veilig werken in de industriële reiniging. De Stichting Industriële Reiniging bundelt en behartigt dat belang in Nederland en België.

De SIR heeft als doel om zo veilig mogelijk te werken in de industriële reiniging. Om die doelstelling te verwezenlijken is de SIR op een aantal gebieden actief. De werkterreinen van de SIR omvatten: Hogedruk, Drukvacuüm, Chemisch-technisch en Adembescherming.

De SIR heeft als prioriteit het vaststellen van richtlijnen. De vastgestelde richtlijnen gelden voor de gehele branche in Nederland en België. De kracht van de SIR is dat de actuele risico's van industriële reiniging door alle betrokken partijen worden onderkend en de passende richtlijnen door alle partijen worden geaccepteerd. Doordat de SIR-richtlijnen éénduidig zijn, worden onveilige werksituaties bij toepassing tot een minimum beperkt.

De industriële reiniging is een dynamisch vakgebied. In de ontwikkeling van veilige apparatuur heeft de SIR een adviserende rol en bij de ontwikkeling van veilige werkmethoden is de SIR actief betrokken. Het netwerk van stuur- en werkgroepen waarin vertegenwoordigers van alle sectoren uit de branche zitting hebben, zorgt ervoor dat ontwikkelingen van de werkterreinen worden verwerkt in SIR regelgeving, SIR opleidingen en SIR examens.

Werken volgens de Stichting Industriële Reiniging

Kies één of meerdere SIR opleidingen

Om industriële reinigers goed op te leiden zijn er SIR opleidingen opgesteld aan de hand van de SIR-richtlijnen. Hieronder de opsomming van alle opleidingen per sector;

SIR Hogedruk opleidingen

- Toezichthouder Hogedruk (THD)
- Hogedruk Operator (HDO)
- Hogedruk Keurmeester (HDK)
- Hogedruk Spuiter (HDS)

SIR Druk Vacuüm opleidingen

- Toezichthouder Druk Vacuüm (TDV)
- Druk Vacuüm Machinist (DVM)
- Druk Vacuüm Keurmeester (DVK)

SIR Chemisch Technische opleidingen

- Toezichthouder Chemisch Technisch (TCT)
- Chemisch Technisch Operator (CTO)
- Chemisch Technisch Keurmeester (CTK)

SIR Adembescherming opleidingen

- Toezichthouder Adembescherming (TAB)
- Adembescherming B (AB-B)
- Adembescherming C (AB-C)
- Adembescherming BG (AB-BG)

Klik op de bovenstaande een SIR opleiding om de specifieke informatie per SIR opleiding te bekijken.
Het behalen van je SIR certificaat is heel belangrijk voor het mogen werken in de industriële reiniging. De online SIR opleidingen zijn ontwikkelt om iedereen slim en snel de optimale voorbereiding te geven op het SIR examen. Hieronder hebben we de 5 redenen beschreven waarom online SIR opleidingen de optimale voorbereiding op het SIR examen en SIR certificaat zijn.

Reden 1: Bespaar geld

De meest simpele reden is dat het voordeliger is. SIR e-learnings zijn minimaal 20% voordeliger dan volledig klassikale opleidingen. Simpelweg omdat er geen gebouw en leraar beschikbaar hoeft te tijdens het leren van de SIR informatie. Bekijk hier direct ons aanbod.

Reden 2: Eén dag minder in het klaslokaal

Hoe bedoel je één dag minder in het klaslokaal? Nou, met de SIR e-learnings volledig op een plek die voor jou het beste is. Hiervoor hoeft een industriële reiniger niet naar een klaslokaal te komen. Dit kan vanuit huis, kantoor of waar je maar wilt. Dit betekend dat een industriële reiniger per opleiding één dag minder afwezig is. Dit is de volgende reden waarom je voordeliger uit bent met de SIR e-learnings.

Reden 3: Flexibel in te plannen

Turn-arounds en projecten volgen elkaar snel op. Hierdoor is het altijd een uitdaging om data vrij te plannen bij industriële reinigers om te leren en hun SIR certificering actueel te houden. De SIR e-elearnings zijn vrij in te plannen. Hierdoor kan een industriële reiniger leren wanneer het past.

Reden 4: Altijd en overal de SIR erkende opleidingen beschikbaar

Er is veel werk in de industriële reiniging. Tijd om op te leiden is er bijna niet of het komt niet geregeld niet uit.
Door het ontwikkelen SIR e-learnings zorgen we ervoor dan een industriële reiniger kan online leren wanneer het uit komt. Dat kan gedaan worden op een laptop of computer maar ook op een tablet of mobiele telefoon. Leren wanneer het uit komt. Altijd en overal.

Reden 5: Dé online SIR opleider van Nederland en België

SIR opleiders zijn er in verschillende soorten en maten. Deftiq is een SIR opleider die een focus heeft het aanbieden van online SIR opleidingen. Hiermee zorgen we was SIR opleider ervoor dat we sneller en voordeliger industriële reinigers kunnen opleiden. Hiervoor zoeken we voor de praktijk onderdelen samenwerking met andere SIR opleiders. De kracht van online SIR opleidingen gecombineerd met de beste praktijk opleiders. Dit maakt Deftiq dé online SIR opleider.
Bekijk direct het online SIR aanbod
No items found.