Wat zijn goede toolbox onderwerpen?

SIR Safe sectoren

Natuurlijk is praten over veiligheid van uiterst belang, maar enkel gesprekken voeren is niet genoeg om de werkplek veiliger te maken. Dit is waarom bedrijven verplicht zijn om toolbox meetings te geven: door het bieden van korte en krachtige presentaties worden werknemers voldoende geïnformeerd over specifieke en relevante onderwerpen. Wil je iets meer weten over toolbox meetings? Of ben je benieuwd hoeveel toolbox meetings jouw bedrijf verplicht is om te geven? Deftiq heeft hier voor jou deze informatie op een rijtje gezet. Super! Je weet hoeveel toolboxen jouw bedrijf moet aanbieden volgens VCA verplichtingen. Dan kom je al snel een nieuw obstakel tegen: toolbox onderwerpen. Als eerste zullen we een lijst aanbieden van toolbox onderwerpen waar Deftiq korte digitale toolboxen voor heeft gemaakt. Neem deze eens door om inspiratie op te doen! Wil je met een van de volgende toolboxen werken of heb je hulp nodig met het in elkaar zetten van specifieke toolboxen die relevant zijn voor jouw huidige project? Twijfel dan niet om contact op te nemen met Deftiq.

10 Toolbox onderwerpen:

1. Omgaan met gevaarlijke stoffen (asbest)

2. Fysieke belasting

3. Ladders

4. Hijsen met hefwerktuigen

5. Werken op hoogte

6. Valbeveiliging

7. Veilig werken op een steiger

8. Werkkleding

9. Taak Risico Analyse (TRA)

10. Schadelijk geluid

Hoe bepaal ik goede toolbox onderwerpen?

Bedrijven hebben veel vrijheid om zelf te bepalen wat goede toolbox onderwerpen zijn. Er zijn een paar factoren waar je afhankelijk van bent als je toolbox onderwerpen kiest voor jouw bedrijf:- type werkzaamheden binnen een specifiek project;- gebeurtenissen uit het verleden (denk aan relevante aandachtspunten uit onderzoeken van VGM-incidentmeldingen en inspecties);- veranderingen in interne regels en/of voorschriften;- regels en voorschriften van opdrachtgevers.Goede toolbox onderwerpen zijn nuttig en actueel. Stel jezelf een goed aantal vragen. Welke veiligheidsrisico’s zijn relevant bij een bepaald project? Zijn er veiligheidsregels die werknemers graag willen bespreken? Deftiq denkt graag met je mee over toolbox onderwerpen; met input van experts zetten wij strakke digitale toolboxen in elkaar om jouw werknemers de veiligheid te bieden die ze verdienen.

Over Deftiq - Dé online VCA opleider van Nederland en België

Sinds 2022 is Deftiq dé online VCA opleider. Deftiq is begonnen in 2019, gevestigd in hartje Rotterdam en inmiddels meer dan 5000+ deelnemers voorzien van onze e-learnings. De online VCA opleidingen van Deftiq hebben altijd de beste prijs, hoogste kwaliteit, zijn tijdbesparend en bereiden je 100% voor op het VCA-examen. Hierdoor heb je altijd de beste slagingskansen. Geïnteresseerd? Neem dan nu kijkje op het Deftiq platform door op de blauwe knop te klikken.

Start vandaag nog met de VCA opleidingen van Deftiq!

Bekijk nu al onze VCA opleidingenKom in contact