case

Van een meerdaagse cursus ergens in het land, naar een officieel certificaat met behulp van een interactieve opleiding met een online examen.

bedrijf
Brancheorganisatie
sector
Bouw / Industrie
hoofdkantoor
Nederland

Deze brancheorganisatie is daadkrachtig richting de achterban. Ook als het om certificering gaat. Certificering was van origine centraal georganiseerd op gezette tijden. Met andere woorden: een aantal keer per jaar, ergens in het midden van het land, een trainer en een klaslokaal. Flexibiliteit was gewenst, vond zowel het bestuur als de leden.

Deftiq ontwikkelde daarom een online opleiding met proctoring. Proctoring is het online afnemen van examens onder digitaal toezicht. Deelnemers zijn een dag zoet met het trainen op basis van de richtlijnen en voorgeschreven eindtermen. Vervolgens doet men online examen. Kortom: Tijdwinst voor leden. Kostenbesparing voor de brancheorganisatie. En een doeltreffende opleiding voor de deelnemer. 

Voordelen

Hieronder staan de voordelen netjes verdeeld per doelgroep. 

Brancheorganisatie

 • Centraal en digitaal beheer van examens en certificaten
 • Kostenbesparing door sanering fysieke opleidingen
 • Eenduidig kwaliteitsniveau van de opleiding

Leden

 • Tijd- en kostenbesparing op trainingen
 • Minder operationele downtime

Deelnemer

 • Op eigen tempo en in eigen taal trainen
 • Direct herexamen doen in geval van een negatief resultaat

Oplossing

Inhoudelijk

Deftiq ontwikkelde een online opleiding met behoud van alle examentermen. Men wordt hiermee op niveau gebracht. Niet alleen voor het examen, maar vooral voor de praktijk. 

De opleiding bestaat uit:

 • 4 modules
 • 21 leerblokken
 • 4 oefentesten
 • 1 examen 
 • 1 vragenpool met meer dan 150 vragen
 • De opleidingsduur is 1 dag. 

Herkenbaar

De opleiding zit boordevol praktijkgerichte illustraties. Een beeld vertelt meer dan 1000 woorden. Dit is een groot voordeel ten opzichte van het leren uit een handboek. 

Gebruiksvriendelijk

De opleiding is op elk device eenvoudig toegankelijk. 

Begrijpelijk

De opleiding is illustratief en wordt begeleid met klare taal (B1). 

Resultaten

Het belangrijkste resultaat is natuurlijk het eenduidige kwaliteitsniveau, onafhankelijk van de vaardigheden van de trainer.  Daarnaast biedt de online opleiding op alle vlakken tijd- en kostenbesparing. Hoeveel dat exact is? We gaan de tijd eens nemen voor een rekensommetje.

Cases

ENCORE

ENCORE staat voor Energising Coasts with Offshore Renewable Energy. Met een internationaal consortium trachten we de ontwikkelingen op het gebied van Offshore Renewable Energy (ORE) te versnellen en naar een volwassen niveau te tillen. De zee biedt namelijk naast windenergie veel meer kansen om op een duurzame manier energie op te wekken.

Stationsgebied Zuidas

Voorafgaand aan elk weekendwerk hebben meer dan 500 bouwplaatsmedewerkers zich in eigen taal voorbereid met onze op maat gemaakte online projectinstructies. Zo kon iedereen veilig en efficiënt aan de slag rondom station Amsterdam-Zuid. Op deze wijze bouwt Deftiq mee aan de herinrichting van het stationsgebied Zuidas.

Olieterminal Europoort

Sinds een aantal jaar krijgt men toegang tot de terminal in de Europoort met behulp van onze online poortinstructie. Iedereen doorloopt de op maat gemaakte instructie met essentiële veiligheidsthema’s. Sommigen hebben zich thuis voorbereid, anderen scannen de QR-code om aan de slag te gaan. Wat een verademing voor de portiers.

Ontdek hoe Deftiq jouw organisatie optimaal kan voorbereiden op de praktijk

Kom in contact