case

Meer dan 500 bouwplaatsmedewerkers klaargestoomd voor weekendwerk rondom stationsgebied Zuidas

bedrijf
Stationsgebied Zuidas
sector
Bouw & Infra
hoofdkantoor
Amsterdam

In een periode van een aantal jaren is de infrastructuur aan de zuidkant van Amsterdam drastisch aangepakt. Binnen dit project vinden diverse activiteiten plaats, waaronder de herinrichting van het stationsgebied Zuidas. 

Deftiq verzorgde in deze afgelopen periode de voorbereidende online projectinstructies voor alle bouwplaatsmedewerkers van de bouwcombinatie tijdens de verschillende weekendwerken. Tijdens een weekendwerk wordt er in vier dagen tijd ontzettend veel werk verzet, zodat er geen langdurige hinder is voor (trein)verkeer en forenzen. Honderden bouwplaatsmedewerkers werken dag en nacht met krappe deadlines. 

Voordelen

Voorafgaand aan zo’n complex weekend levert een online voorbereiding veel voordelen op voor zowel de bouwplaatsmedewerkers als de opdrachtgever ZuidPlus. 

Voordelen bouwplaatsmedewerkers

  • op eigen tempo voorbereiden voorafgaand aan het project
  • in eigen taal voorbereiden op de werkzaamheden
  • direct aan de slag bij aankomst op het werk

Voordelen opdrachtgever

  • Direct inzicht in wie zich op een juiste manier heeft voorbereid. 
  • Ruimte om tijdens alle hectiek en tijdsdruk van de bouwwerkzaamheden juist meer aandacht te besteden aan specialistische en gedetailleerde werkinstructies.

Oplossing

Inhoudelijk

Voor onze opdrachtgever heeft Deftiq projectinstructies met elk vier modules ontwikkeld. In elke module wordt de bouwplaatsmedewerker uitgedaagd om zijn of haar kennis op het juiste niveau te krijgen. 

  • Kent men het doel van het project? We vinden het namelijk waardevol dat elke bouwplaatsmedewerker weet waarom dit project wordt uitgevoerd en waar hij of zij dus een bijdrage aan levert.
  • Kent men de gedragsregels, met name rond veilig werken, op de bouwplaats?
  • Zijn de werkzaamheden duidelijk? 
  • En hoe handel je bij calamiteiten? 

Tot de essentie

Het is belangrijk zo veel mogelijk essentiële informatie over te brengen. Dit wil niet zeggen dat er heel veel informatie gezonden moet worden. Juist niet.

Herkenbaar

In de online instructies worden enkel relevante onderwerpen bondig, interactief en op een herkenbare wijze gepresenteerd. Alle inhoud van de online instructie is daarom specifiek voor dit project ontwikkeld.

Gebruiksvriendelijk

Liever trainen op een computer of toch op je mobiel? De instructie is op elk device eenvoudig toegankelijk. 

Begrijpelijk

De online projectinstructies zijn in vijf verschillende talen beschikbaar.

Resultaten

Uiteindelijk zijn er in de voorbereidende week van elk weekendwerk, zo’n 500 vakmensen snel en slim op de hoogte gebracht van alle spelregels op de bouwplaats. Alles online en in vijf verschillende talen.

Het was een zeer fijne en constructieve samenwerking. Het eindproduct is zeer goed ontvangen. Vanuit opdrachtgevers, onderaannemers en gebruikers hebben we alleen maar positieve geluiden ontvangen. Dit krijgt zeker navolging in komende buitendienststellingen - HSSE manager Opdrachtgever

Cases

ENCORE

ENCORE staat voor Energising Coasts with Offshore Renewable Energy. Met een internationaal consortium trachten we de ontwikkelingen op het gebied van Offshore Renewable Energy (ORE) te versnellen en naar een volwassen niveau te tillen. De zee biedt namelijk naast windenergie veel meer kansen om op een duurzame manier energie op te wekken.

Stationsgebied Zuidas

Voorafgaand aan elk weekendwerk hebben meer dan 500 bouwplaatsmedewerkers zich in eigen taal voorbereid met onze op maat gemaakte online projectinstructies. Zo kon iedereen veilig en efficiënt aan de slag rondom station Amsterdam-Zuid. Op deze wijze bouwt Deftiq mee aan de herinrichting van het stationsgebied Zuidas.

Olieterminal Europoort

Sinds een aantal jaar krijgt men toegang tot de terminal in de Europoort met behulp van onze online poortinstructie. Iedereen doorloopt de op maat gemaakte instructie met essentiële veiligheidsthema’s. Sommigen hebben zich thuis voorbereid, anderen scannen de QR-code om aan de slag te gaan. Wat een verademing voor de portiers.

Ontdek hoe Deftiq jouw organisatie optimaal kan voorbereiden op de praktijk

Kom in contact