September 18, 2019

Waarom wordt er steeds vaker van continu leren gebruik gemaakt?

Trainingen zijn vaak kortstondig en eenmalig. Het leerdoel wordt gehaald. Toch zijn er twee grote nadelen. Ten eerste is het erg lastig om op één moment alle kennis en vaardigheden eigen te maken. Bij een presentatie van een kwartier kan het al lastig zijn om alles wat verteld is goed te onthouden en op een later moment te reproduceren. Ten tweede is het menselijk en voor de hand liggend dat kennis na verloop van tijd wegebt. Hoe is het kennisniveau van een persoon na tweeënhalf jaar na een SOG-certificaat dat drie jaar geldig is?

Hoe kan je continu leren inzetten?

Er wordt gezorgd dat een persoon continu leert als er periodiek kleine updates van  interessante en relevante leerstof beschikbaar wordt gesteld. Dit zorgt voor kennisbehoud en relevante leerstof op het moment dat je het nodig hebt. Even een het brein opfrissen met informatie over veilig werken met adempauze voor aanvang van een complex project in een besloten ruimte.

Wat levert continue leren op?

Uiteindelijk leidt continu leren ten opzichte van conventionele methoden tot hogere productiviteit. Uit onderzoek is gebleken dat dit wel 37% meer is door slimmer en sneller het werk te kunnen doen. Met continue leren vergroot je tevens de kans om de juiste vaardigheden in te kunnen zetten bij toekomstige werkzaamheden.

Laatste Blogs

Kom in contact!En ervaar wat Deftiq kan betekenen voor jouw organisatie.

Volg Deftiq nu ook via social media.