April 17, 2019

Wat is eigenlijk digitaal trainen?

Het begrip digitaal trainen is eigenlijk eenvoudig uit te leggen. De lesstof uit boeken of klassikale trainingen wordt digitaal aangeboden. Dit biedt veel voordelen waardoor het van toegevoegde waarde kan zijn binnen jouw organisatie.

Waarom is digitaal trainen belangrijk binnen jouw organisatie?

Persoonlijke ontwikkeling en het ontwikkelen van vereiste vaardigheden zijn enorm belangrijk. Als organisatie kan je deze ontwikkelingen doorlopend aanbieden aan je medewerkers door middel van digitale trainingen.

Wat kunnen de voordelen van digitaal training dan zijn?

Er zijn veel voordelen bij het digitaal trainen. Door digitalisering kan het trainingsaanbod online worden aangeboden. Hierdoor zijn trainingen altijd en overal toegankelijk. Het is daarnaast veel eenvoudiger om actuele inhoud aan te bieden. Digitale trainingen maken het ook eenvoudiger om resultaten en ontwikkelingen te meten. En uiteraard is het ook veel goedkoper. Niet iedereen hoeft meer op pad om een training te volgen en alle trainingen zijn eenvoudig te hergebruiken.

Kan je door middel van digitaal trainen volledig voorbereid worden op de praktijk?

Je kan goed worden voorbereid op de praktijk met behulp van digitale training. Het is echter altijd belangrijk om ook praktijkervaring op te doen.

Er zijn verschillen in digitale trainingen. Sommige zijn enorm interactief, andere minder. Sommige benadrukken het leren, andere juist het trainen van vaardigheden. Bij de één wordt gebruik gemaakt van krachtige visuele middelen, voor een andere training is alleen tekst afdoende. Dit is afhankelijk van de leerdoelen. Bij het voorbereiden op praktijkwerkzaamheden is het dus belangrijk de juiste digitale training te kiezen.

Wat kan een digitale training opleveren?

Je hebt door middel van digitale trainingen meer regie op je persoonlijke ontwikkeling. In organisaties die gebruik maken van een eigen online leeromgeving krijgen medewerkers de vrijheid en de ruimte om hun persoonlijke leertraject af te leggen op hun eigen tempo. Naast het voordeel dat het kwaliteitsniveau van de organisatie meetbaar wordt, leidt dit tot meer betrokkenheid en heeft het een positief effect op motivatie en het lerend vermogen van de medewerker.

Laatste Blogs

Kom in contact!En ervaar wat Deftiq kan betekenen voor jouw organisatie.

Volg Deftiq nu ook via social media.