April 24, 2020

Van praatje tot plaatje door Merel

Hallo allemaal, gezellig dat jullie even een kijkje komen nemen op onze blog! Mijn naam is Merel en ik zal jullie vandaag introduceren bij wat ik nu allemaal doe bij Deftiq.

Zoals misschien al bekend is, maken wij hier bij Deftiq e-learnings voor verschillende sectoren. Ik ben werkzaam als Visual Designer en houd ik me bezig met het maken van alle grafische uitingen voor de Defiq trainingen en marketing-berichten. 

In de afgelopen weken zijn we op design-gebied een nieuwe weg ingeslagen. We zijn met een verse start begonnen. Tijd voor een nieuwere en moderne stijl. 

Ik was in deze fase verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de grafische stijl. Deze moet natuurlijk goed aansluiten bij onze klanten en gebruikers. Dit betekent veel research en een aantal conceptuele pogingen. We wilden een template met een stoer, professioneel karakter neerzetten, die wist wat hij deed, maar ook vriendelijkheid uitstraalde. Dit vinden we goed passen bij onze doelgroep. De vorige stijl was tamelijk druk. Het leek mij een goed idee om meer rust in de trainingen te brengen om de essentie beter te benadrukken. Samen met Argyle, onze User Experience designer, ben ik aan de slag gegaan. Na het maken van een aantal tekeningen en templates, hebben we onze nieuwe Deftiq stijl neergezet. 

Ik ben een karakterset gaan maken, nadat we het erover eens waren dat dit de stijl moest zijn waarin we verder willen bouwen. Zo kan ik later gemakkelijk karakters toevoegen aan de trainingen en interacties. Hierdoor is het nu mogelijk om in toekomstige projecten sneller en effectiever te werk gaan bij het maken van illustraties.

Groetjes Merel

Laatste Blogs

Kom in contact!En ervaar wat Deftiq kan betekenen voor jouw organisatie.

Volg Deftiq nu ook via social media.