June 11, 2020

Online instructies voor werkzaamheden rondom station Amsterdam-Zuid

Foto: Marcel Steinbach

Terwijl Nederland tijdens het pinksterweekend genoot van de zon, werd er ontzettend hard gewerkt rondom het station Amsterdam-Zuid. In vier dagen tijd werd er gewerkt aan de fundering voor de nieuwe stationspassage en de reizigerstunnel. Met een schitterend resultaat. Deftiq verzorgde in deze afgelopen periode de voorbereidende online projectinstructie voor alle bouwplaatsmedewerkers van de bouwcombinatie ZuidPlus.

Voordelen van online instructies voor zowel de bouwplaatsmedewerkers als de opdrachtgever.

Voorafgaand aan zo’n complexe buitendienststelling levert een online voorbereiding veel voordelen op voor zowel de bouwplaatsmedewerkers als de opdrachtgever ZuidPlus. Medewerkers en onderaannemers kunnen zich voorafgaand aan het project op eigen tempo en in eigen taal voorbereiden op de werkzaamheden. ZuidPlus krijgt inzicht in wie zich op een juiste manier heeft voorbereid. Een online instructie schept ook de ideale mogelijkheid om tijdens alle hectiek en tijdsdruk van de bouwwerkzaamheden juist meer ruimte te bieden voor specialistische en gedetailleerde werkinstructies.

Herkenbare inhoud met bondige informatie

Voor ZuidPlus heeft Deftiq vier modules ontwikkeld. In elke module wordt de bouwplaatsmedewerker uitgedaagd om zijn of haar kennis op het juiste niveau te krijgen. Kent men de gedragsregels, met name rond veilig werken, op de bouwplaats? Zijn de werkzaamheden  begrepen? En hoe handel je bij calamiteiten? Er wordt echter eerst gestart met een korte projectbeschrijving. We vinden het namelijk waardevol dat elke bouwplaatsmedewerker weet waarom dit project wordt uitgevoerd en waar hij of zij dus een bijdrage aan levert.

Het is belangrijk zoveel mogelijk essentiële informatie over te brengen. Dit wil niet zeggen dat er heel veel informatie gezonden moet worden. Juist niet. In de online instructie worden enkel relevante onderwerpen bondig, interactief en op een herkenbare wijze gepresenteerd. Alle inhoud van de online instructie is daarom specifiek voor dit ZuidPlus-project ontwikkeld.

De online instructie in vijf verschillende talen, waaronder in het Roemeens.

Resultaat

Uiteindelijk zijn er in de voorbereidende week 479 vakmensen snel en slim op de hoogte gebracht van alle spelregels op de bouwplaats én de actuele coronamaatregelen. Alles online en in vijf verschillende talen.

Het was een zeer fijne en constructieve samenwerking. Het eindproduct is zeer goed ontvangen. Dit krijgt zeker navolging in komende buitendienststellingen. Vanuit opdrachtgevers, onderaannemers en gebruikers hebben we alleen maar positieve geluiden ontvangen. - HSSE manager ZuidPlus

Gestroomlijnde samenwerking

We willen de bouwcombinatie ZuidPlus complimenteren voor het mooie resultaat en de uitstekende voorbereiding voor het ontwikkelen van deze online instructie. Ook voor ons is een optimale voorbereiding namelijk essentieel voor het leveren van online trainingen. De beschikbaarheid, deskundigheid en de terugkoppeling van het ZuidPlus team hebben bijgedragen aan een gestroomlijnd proces met een mooi resultaat!

Laatste Blogs

Kom in contact!En ervaar wat Deftiq kan betekenen voor jouw organisatie.

Volg Deftiq nu ook via social media.