July 6, 2020

3D en VR

Het is weer een nieuwe week een daarom tijd voor de volgende blog. Deze keer wil ik het met jullie hebben over 3D en VR.

Steeds normaler

De laatste paar jaren zijn we steeds meer met 3D gaan werken. Iedereen heeft tegenwoordig de mogelijkheid om in deze wereld te duiken. Bij het illustreren kan het werken met deze methode helpen met het duidelijker overbrengen van informatie. Werken met 3D voegt namelijk extra diepte en realisme toe, iets wat in 2D moeilijker vast te leggen is.

In de industrie

Ook binnen het maken van e-learnings kan je 3D op meerdere manieren inzetten. Zo kan je de trainee vanaf zijn eigen computer op een website een 3D model laten draaien en zo alle componenten laten ontdekken. Maar er is tegenwoordig nog een andere optie die alles net iets interactiever maakt, namelijk VR.

VR of virtual reality geeft ons de mogelijkheid om, tijdens het opleiden van vakmensen, een meer praktijkgerichte aanpak te bieden. Met VR krijg je immers een echt gevoel van beleving. Je kan onderwerpen beter verkennen en zien hoe componenten in elkaar zitten. Dit alles door dat gevoel van aanwezigheid. Het is een bekend feit dat leren door te doen ervoor zorgt dat bepaalde handelingen en manieren beter worden onthouden. Tevens brengt het een goede variatie in leermethode. 

Zeker in het onderwijs is dit dus een mooie stap. Hoe beter kennis kan worden overgedragen, hoe makkelijker en sneller vakmensen kunnen worden opgeleid.

@Deftiq

Daarom is het ook niet gek dat wij bij Deftiq ook gebruik maken van VR. Op dit moment zijn wij hard bezig om onze e-learnings naar het volgende level te brengen door te werken met virtual reality. Over enige tijd horen jullie hier meer over. 

Voor nu, bedankt voor het lezen. Ik hoop dat je er de aankomende blog weer bij bent.

Tot de volgende keer,

Merel


Laatste Blogs

Kom in contact!En ervaar wat Deftiq kan betekenen voor jouw organisatie.

Volg Deftiq nu ook via social media.