500 bouwplaatsmedewerkers klaargestoomd met onze online projectinstructies voor weekendwerkzaamheden rondom stationsgebied Zuidas.

Voorafgaand aan elk weekendwerk hebben meer dan 500 bouwplaatsmedewerkers zich in eigen taal voorbereid met onze op maat gemaakte online projectinstructies. Zo kon iedereen veilig en efficiënt aan de slag rondom het station Amsterdam-Zuid. Op deze wijze Deftiq bouwt Deftiq mee aan de herinrichting van het stationsgebied Zuidas.

Client case

In een periode van een aantal jaren is de infrastructuur aan de zuidkant van Amsterdam drastisch aangepakt. Binnen dit project vinden diverse activiteiten plaats, waaronder de herinrichting van het stationsgebied Zuidas. 

Deftiq verzorgde in deze afgelopen periode de voorbereidende online projectinstructies voor alle bouwplaatsmedewerkers van de bouwcombinatie tijdens de verschillende weekendwerken. 

Tijdens een weekendwerk wordt er in vier dagen tijd ontzettend veel werk verzet, zodat er geen langdurige hinder is voor (trein)verkeer en forenzen. Honderden bouwplaatsmedewerkers werken dag en nacht met krappe deadlines. 

Oplossing

Inhoudelijk

Voor onze opdrachtgever heeft Deftiq projectinstructies met elk vier modules ontwikkeld. In elke module wordt de bouwplaatsmedewerker uitgedaagd om zijn of haar kennis op het juiste niveau te krijgen. 

- Kent men het doel van het project?
- Kent men de gedragsregels, met name rond veilig werken, op de bouwplaats?
- Zijn de werkzaamheden duidelijk? 
- En hoe handel je bij calamiteiten? 

Tot de essentie

Het is belangrijk zo veel mogelijk essentiële informatie over te brengen. Dit wil niet zeggen dat er heel veel informatie gezonden moet worden. Juist niet.

Herkenbaar

In de online instructies worden enkel relevante onderwerpen bondig, interactief en op een herkenbare wijze gepresenteerd. Alle inhoud van de online instructie is daarom specifiek voor dit project ontwikkeld.

Gebruiksvriendelijk

Liever trainen op een computer of toch op je mobiel? De instructie is op elk device eenvoudig toegankelijk. 

Begrijpelijk

De online projectinstructies zijn in vijf verschillende talen beschikbaar.

Voordelen

Voorafgaand aan zo’n complex weekend levert een online voorbereiding veel voordelen op voor zowel de bouwplaatsmedewerkers als de opdrachtgever ZuidPlus. 

Voordelen bouwplaatsmedewerkers

- op eigen tempo voorbereiden voorafgaand aan het project
- in eigen taal voorbereiden op de werkzaamheden
- direct aan de slag bij aankomst op het werk

Voordelen opdrachtgever

- direct inzicht in wie zich op een juiste manier heeft voorbereid
- ruimte om tijdens alle hectiek en tijdsdruk van de bouwwerkzaamheden juist meer aandacht te besteden aan specialistische en gedetailleerde werkinstructies

Resultaten

Uiteindelijk zijn er in de voorbereidende week van elk weekendwerk, zo’n 500 vakmensen snel en slim op de hoogte gebracht van alle spelregels op de bouwplaats. Alles online en in vijf verschillende talen.

"Het was een zeer fijne en constructieve samenwerking. Het eindproduct is zeer goed ontvangen. Vanuit opdrachtgevers, onderaannemers en gebruikers hebben we alleen maar positieve geluiden ontvangen. Dit krijgt zeker navolging in komende buitendienststellingen."

- HSSE manager Opdrachtgever

Ontdek hoe Deftiq jouw organisatie optimaal kan voorbereiden op de praktijk.