Elke maand een nieuwe kennisprikkel met op maat gemaakte online toolboxen én voldoen aan VCA++

Kennis ebt langzaam weg. Maar deze aannemer wil dat tegengaan. Online toolboxen geven net even die prikkel om op niveau te blijven. Elke maand worden deelnemers uitgenodigd om veiligheidsthema’s op te frissen.

Client case

Toolboxen zijn een nuttig instrument om het veiligheidsbesef weer aan te wakkeren, om thema’s bespreekbaar te maken én om te voldoen aan kwaliteitseisen van VCA. Het organiseren en het borgen ervan kost echter veel tijd. Probeer maar eens elke maand iedereen te verzamelen. 

Deze aannemer zocht een oplossing om de voordelen van toolboxen te behouden, maar de nadelen weg te nemen. Online toolboxen bieden uitkomst.

Oplossing

Inhoudelijk

Deftiq ontwikkelde 24 online toolboxen met elk een doorlooptijd van 5 tot 15 minuten.

Herkenbaar

De veiligheidsthema’s zijn gekozen op basis van relevantie voor de werkzaamheden van de medewerkers. Aan de hand van herkenbaar beeldmateriaal leert men risico’s en beheersmaatregelen van thema’s, zoals aanrijdgevaar, werken op steigers en werken langs de weg.

Gebruiksvriendelijk

De online toolbox is op elk device eenvoudig toegankelijk. Met name dit soort korte trainingen zijn prettig om op een mobiel device te doen.

Begrijpelijk

De toolboxen zijn illustratief, worden begeleid met klare taal (B1) en zijn in 6 talen beschikbaar.

Voordelen

Medewerkers

- op eigen tempo en in eigen taal een (veiligheids)thema doorgronden
- actieve deelname
- feedback geven op het (veiligheids)thema

Verantwoordelijke

- Vooraf inplannen van toolboxen
- Zelfregistratie van deelnemers
- Borging van deelname en resultaten (voor audits)
- Centraal verzamelen van feedback van medewerkers meer aandacht te besteden aan fysieke bijeenkomsten waar bijvoorbeeld feedback wordt besproken

Resultaten

Elke maand maakt de organisatie het resultaat weer op. Iedereen weer bij de les of zijn er nog wat verstekelingen? Die worden netjes verzocht om de online toolboxen nog te starten. Maar over het algemeen gaan de 180 deelnemers maandelijks weer aan de slag.

Ontdek hoe Deftiq jouw organisatie optimaal kan voorbereiden op de praktijk.