Jaarlijks meer dan 1000 bezoekers geïnstrueerd met onze online poortinstructie en zonder oponthoud door de poort van deze terminal.

Sinds een aantal jaar krijgt men toegang tot deze terminal in de Europoort met behulp van onze online poortinstructie. Iedereen aan de poort doorloopt de op maat gemaakte instructie met essentiële veiligheidsthema’s. Sommigen hebben zich zelfs al thuis voorbereid. Anderen scannen de QR-code om aan de slag te gaan. Wat een verademing voor de portiers.

Client case

De toegangsverlening werd door deze terminal als tijdrovend en inefficiënt ervaren. Portiers waren kostbare tijd kwijt met het voorschotelen van de veiligheidsvideo van een kwartier. Bezoekers zaten hun tijd uit, wachtend op hun toegangspas. Dit kan slimmer, sneller en doeltreffender. 

Deftiq ontwikkelde de online poortinstructie en faciliteerde het online platform. Iedereen aan de poort moest vanaf dat moment actief aan de slag. Van zelfregistratie tot de veiligheidsregels daadwerkelijk tussen de oren te krijgen. 

De portier kreeg direct inzicht in de resultaten in het online dashboard. Groen is goed. Oranje niet. Verder geen poespas.

Oplossing

Inhoudelijk

In samenwerking met de opdrachtgever heeft Deftiq een poortinstructie met vier modules ontwikkeld:

- Bedrijfsinformatie
- Cultuur- en gedragsregels
- Werkzaamheden en risico’s
- Handelen bij calamiteiten

Tot de essentie

In 15 tot 20 minuten op de hoogte van essentiële informatie. Bondig, to the point en interactief.

Herkenbaar

Alle onderwerpen zijn herkenbaar gepresenteerd. Alle inhoud van de online instructie is daarom specifiek voor deze terminal ontwikkeld. Je wilt natuurlijk zeker weten dat je de juiste vluchtroute kiest. En wat te denken van de specifieke risico’s in de tankput?

Gebruiksvriendelijk

De instructie is op elk device eenvoudig toegankelijk. Chauffeurs scannen de QR-code en trainen op mobiel vanuit hun warme cabine. De turnaroundploeg van de huisaannemer heeft instructie al gedaan op laptops tijdens de voorbereiding op het eigen kantoor.

Begrijpelijk

De poortinstructie is in vijf verschillende talen beschikbaar

Voordelen

Het implementeren van de online poortinstructie heeft voordelen voor zowel de eigen organisatie als de externen.

Voordelen voor de terminal

- Direct inzicht in wie zich heeft aangemeld en wie de instructie succesvol doorlopen heeft. 
- Een eenduidig kennisniveau van iedereen op het terrein.
- Geen drukte aan de poort door trainen voor aankomst.
- Tijdwinst door zelfregistratie.

Voordelen leveranciers en bezoekers

- Op eigen tempo voorbereiden voorafgaand aan het bezoek
- In eigen taal de veiligheidsregels trainen
- Direct toegang bij aankomst op de bedrijfslocatie

Resultaten

Tot nu toe hebben al meer dan 3000 mensen de online poortinstructie succesvol doorlopen. En de teller loopt door. De tijdsbesparing eveneens. Dit succes heeft ertoe geleid dat ook voor andere terminals van de opdrachtgever op maat gemaakte poortinstructies ontwikkeld worden. 

Ontdek hoe Deftiq jouw organisatie optimaal kan voorbereiden op de praktijk.